پاور ماژول رک شبکه چیه؟

۷ بازديد

 پاور ماژول یا PDU نقش مهمی در تأمین برق اجزای شبکه دارد. اجزای مختلف شبکه همچون سوئیچ‌ها، کامپیوتر سرور، مسیریاب، پچ پنل و دیگر تجهیزات درون رک قرار داده می‌شوند. Power Module دارای یک ورودی برق است و بر روی آن تعدادی پریز برق قرار داده شده است تا به‌وسیله آن‌ها بتوان این تجهیزات درون رک را تغذیه کرد.

PDU جز تجهیزات پسیو شبکه است؛ زیرا تأثیری بر روی انتقال دیتاها ندارد. در واقع با استفاده از پاور، شما می‌توانید تجهیزات اکتیو شبکه را به این ابزار پسیو متصل کنید. شما می‌توانید برای انواع رک دیواری و رک ایستاده از این پاور ماژول‌ها استفاده کنید.



وظیفه پاور ماژول رک شبکه


همان گونه که بیان شد وظیفه پاور ماژول رک شبکه توزیع جریان برق برای اجزای شبکه درون رک‌ها است. در واقع یک پاور ماژول کار یک چند راهی را انجام می‌دهد. Power Module در واقع وظیفه کنترل جریان الکتریکی در مرکز داده‌ها را بر عهده دارد.
با استفاده از PDU یا همان توزیع‌کننده جریان برق می‌توان اعمال بهینه‌سازی و گسترش و مدیریت بهتر را انجام داد. به‌طور‌کلی رک‌ها و تجهیزات درون آن‌ها به چندین PDU متصل هستند تا بتوانند عملکرد خوبی در شرایط مختلف داشته باشند.
معمولاً در رک‌ها دو نوع پاور ماژول قرار داده می‌شود که برای موارد زیر مناسب هستند:
1. پاور ماژول مناسب برق شهری
2. پاور ماژول مناسب برق UPS
همان گونه که می‌دانید برق سرورها از برق شهری تأمین می‌شود؛ اما در برخی از اوقات برق شهری ممکن است قطع شود و این موضوع می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را برای سرورها ایجاد کند؛ بنابراین از برق اضطراری یا برق usp نیز برای آن‌ها استفاده می‌شود.
اگر در اتاق سرور و تجهیزات شبکه هر کدام از تجهیزات را به‌صورت جداگانه به پریز برق وصل کنیم باعث برهم‌خوردن نظم و کاهش فضا خواهد شد. با کاهش استفاده از سوکت‌ها رک‌ها و تجهیزات شبکه نظم بهتری پیدا خواهند کرد و میزان فضا افزایش پیدا خواهد کرد. این کار تأثیر زیادی بر روی زیبایی اتاق سرور و شبکه نیز دارد. پاور ماژول را درون رک شبکه پیچ می‌کنند و تمامی تجهیزات از درون همان رک تغذیه می‌شوند.


انواع پاور ماژول رک شبکه


به‌طورکلی پاور ماژول‌ها انواع مختلفی دارند. انواع پاور ماژول رک شبکه باتوجه‌به تعداد پورت و یونیت تقسیم‌بندی می‌شوند.
انواع پاور ماژول باتوجه‌به تعداد پورت عبارت‌اند از:
• پاور 3 پورت
• پاور 6 پورت
• پاور 8 پورت
• پاور 9 پورت
• پاور 21 پورت
• پاور 32 پورت
• پاور 33 پورت
قیمت پاورها نیز متفاوت است. به‌عنوان‌مثال قیمت پاور ماژول 10 پورت بیشتر از قیمت پاور ماژول رک 8 و پاور ماژول 6 پورت است. البته نوع برند نیز تأثیر چشمگیری در قیمت نهایی این محصولات دارد.
از لحاظ نوع یونیت نیز به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:
• PDU یک یونیت
• PDU زیرو یونیت
پاور ماژول‌ ها انواع مختلفی دارند که معمولاً آن‌ها دارای بدنه آلومینیومی هستند. این محصولات ممکن است با فیوز مانیتوری و یا با کابل ارائه شوند و شما بسته به نیاز خود می‌توانید هر کدام از آن‌ها را استفاده کنید.
البته امروزه PDUهای هوشمندی نیز طراحی شده‌اند که امکانات زیادی در اختیار مهندسین قرار می‌دهند. با استفاده از این PDU ها شما قادر هستید تا برق را در پریزهای جدا از هم مدیریت و کنترل کنید. علاوه بر این، امکانات بیشتری از جمله کنترل برق از راه دور، امکان تخصیص برق به‌صورت کارآمد و غیره را به شما خواهد داد. برخی از پاور ماژول‌های هوشمند این امکان را به تکنسین‌ها می‌دهند تا نیازهای سفارشی شده خود را به‌وسیله آن‌ها پیاده کنند.
با استفاده از این تجهیزات، تکنسین‌ها می‌توانند در هزینه‌های قطعات شبکه مصرف صرفه‌جویی به عمل‌آورند؛ زیرا تکنسین قادر است اتصالات شبکه را به‌صورت زنجیره‌ای انجام دهد. PDU این امکان را می‌دهد تا برای چند پاور ماژول تنها یک پورت و یک آدرس شبکه (IP) تخصیص داده شود.
اگر قصد خرید پاور ماژول رک دیواری یا ایستاده را دارید بهتر است از یک شرکت معتبر آن را خریداری کنید؛ زیرا تأمین برق تجهیزات شبکه بسیار مهم است و کوچک‌ترین سهل‌انگاری می‌تواند بسیار گران تمام شود.
منبع : https://rackarticle.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.